Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

The Witcher 3 Next Gen'de uzak mesafeler bulanık görünüyor ve siyah pikseller oluşuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
The Witcher 3 Next Gen'de uzak mesafeler bulanık görünüyor ve siyah pikseller oluşuyor Başlıktaki gibi bu sorunları yaşıyorum arkadaşlar. Ayrıca oyunu HD modda kurdum fakat uzak mesafeler bulanık görünüyor. Ağaçlarda, çimenlerde vs. nokta nokta siyah pikseller çıkıyor. Grafik ayarları Ultra+ seviyesinde ve kenar yumuşatma seçeneklerinin hepsini denedim; en iyisi denebilecek Tauu'da kullandım. Ekran kartım RX 9060 XT 16 GB. Bu sorunla daha önce Horizon Zero Dawn ve AC Valhalla'da da karşılaşmıştım.

The Witcher 3 Next Gen'de uzak mesafeler bulanık görünüyor ve siyah pikseller oluşuyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu tür grafiksel sorunlar genellikle ekran kartı sürücülerinin güncelliği, oyun dosyalarının bütünlüğü veya oyun içi grafik ayarlarının uyumsuzluğu gibi nedenlerle ortaya çıkar. Sorunun kaynağını doğru tespit etmek için adım adım ilerlemek önemlidir. Özellikle uzak mesafelerdeki bulanıklık ve pikselleşme, grafik işleme veya doku yükleme problemlerine işaret edebilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde yaşanan sorunlar.
  • Yüksek grafik ayarlarının veya belirli görsel efektlerin ekran kartıyla uyumsuzluğu.
  • Arka planda çalışan ve oyunun grafik kaynaklarını tüketen diğer uygulamalar.
  • Ekran kartı kontrol panelinde yapılan hatalı ayarlar.
  • Oyunun kendisindeki optimizasyon eksiklikleri.
The Witcher 3 Next Gen'de uzak mesafeler bulanık görünüyor ve siyah pikseller oluşuyor çözüm adımları
  1. Ekran kartınızın sürücülerini en son sürümüne güncelleyin. AMD Adrenalin yazılımını kullanarak temiz kurulum seçeneği ile sürücüleri yüklemeniz önerilir.
  2. Oyunun kurulu olduğu platformda (Steam, GOG Galaxy vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Bu işlem eksik veya bozuk dosyaları otomatik olarak onaracaktır.
  3. Oyun içindeki grafik ayarlarını gözden geçirin. Özellikle "Texture Quality", "Draw Distance", "Anti-Aliasing (AA)" ve "Level of Detail (LOD)" gibi ayarları düşürerek veya varsayılan ayarlara getirerek test edin.
  4. Arka planda çalışan gereksiz tüm uygulamaları kapatın. Oyun odaklı performans için sadece oyunun çalışmasına izin verin.
  5. Ekran kartınızın kontrol panelindeki (AMD Adrenalin) genel ayarlarını varsayılana sıfırlayın. Ardından oyun özelinde ayarlar yapmayı deneyin.
  6. Oyunun desteklediği en son DirectX sürümünün ve Visual C++ Redistributable paketlerinin yüklü olduğundan emin olun.

Kişi Yorumladı
Geri