Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Torrent Ne Demektir? - Ne İşe Yarar

ELFDaily 

#code
Yönetici
Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
2,416
Çözümler
209
Puanları
216
Konum
Bursa
Kredi
14
Torrent Ne Demektir? - Ne İşe Yarar


Torrent, BitTorrent dosya paylaşım protokolü tarafından kullanılan bir dosya türüdür. Paylaşılacak veya indirilecek dosyanın bir örneği veya parçası ile farklı uzak ana bilgisayarların konumunu içeren bir uzak sunucuya yetki verir ve işaret eder.

Torrent dosyası, öncelikle dosya paylaşımı ve indirme sürecinde iletişimi, veri aktarımını ve diğer protokole özgü yönetimi yöneten ana sunucuların URL'lerini depolayan bir meta veri dosyası türüdür.

ELFDaily olarak Torrent'in ne anlama geldiğini araştırdık​

Torrent dosya türü, hatasız indirmeyi etkili bir şekilde sağlamak için bu dosyaya dayanan BitTorrent dosya paylaşım mekanizmasının ayrılmaz bir bileşenidir. Bir torrent dosyası, dosyanın indirilmesi gereken ana bilgisayar ile orijinal dosyanın parçalarını tohumlayan uzak eşler arasında köprü görevi gören farklı izleyicilerin URL'sini gömen merkezi bir BitTorrent etkin ana sunucu tarafından oluşturulur.

Bir torrent dosyası, bir izleyici URL'sinin yanı sıra, dosyanın adı, yazarı veya oluşturucusu, boyutu, dosyanın parçaları ve bunların boyutu ve konumu gibi bilgileri de içerebilir.
 

Üst