Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Tüm oyunlarda D3D hatası almak

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Tüm oyunlarda D3D hatası almak Vatan Bilgisayar üzerinden bir laptop aldım. Piyasada ki çoğu oyunu açabilecek bir bilgisayar ama tüm oyunlarda D3D hatası alıyorum. Bazılarında hatayı gösteriyor, bazılarında göstermiyor. Bazılarında oyuna girer girmez hatayı veriyor, bazılarında oyunu 5-10 dakika oynayınca bir bölge falan yüklenince ekran kartına yük binince hatayı veriyor. Benchmark gibi programlarda test ediyorum ama hiçbir sorun gözükmüyor. Bir kere Vatan'ın teknik servisine yolladım fakat format atıp yolladılar, hatayı...

teşekkürler

Tüm oyunlarda D3D hatası almak hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Direct3D (D3D) cihazı oluşturulamadığında bu hata ortaya çıkar. Bu, ekran kartı sürücüleri, oyun dosyaları veya sistem bileşenlerindeki sorunlardan kaynaklanabilir. Sorunun temel nedenini belirlemek için kontrollü adımlar izlemek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri
  • Eksik veya bozuk DirectX bileşenleri
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
  • Ekran kartı sürücülerindeki veya sistemdeki çakışmalar
  • Ekran kartı aşırı ısınması veya overclock sorunları

Tüm oyunlarda D3D hatası almak çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerini DDU (Display Driver Uninstaller) ile kaldırıp en güncel sürümleri temiz kurulum ile yükleyin. NVIDIA veya AMD'nin resmi web sitesinden indirdiğiniz sürücüleri kullanın.
  2. Microsoft'un resmi web sitesinden DirectX End-User Runtime Web Installer'ını indirip çalıştırarak DirectX bileşenlerini güncelleyin veya yeniden yükleyin.
  3. Oyunları başlattığınız platformda (Steam, Epic Games vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Eksik veya bozuk dosyalar varsa otomatik olarak onarılacaktır.
  4. Ekran kartınız için herhangi bir hız aşırtma (overclock) ayarı varsa kapatın ve oyunlar sırasında MSI Afterburner gibi araçlarla ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edin.
  5. Oyunun başlatma seçeneklerine (Steam'de oyun özelliklerinden ayarlanır) -dxlevel 81 gibi komutlar ekleyerek deneyin.
  6. Arka planda çalışan ve ekran kartı ile çakışabilecek yazılımları (oyun içi kaplamalar, kayıt programları vb.) kapatarak test edin.

Kişi Yorumladı
Geri