Neler yeni

Upgrade Tablosunun Çalışma Mantığı

ELFDaily 

#code
Yönetici
Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
2,429
Çözümler
216
Puanları
216
Konum
Bursa
Kredi
14
nIndex : İçerik Numaramız, Kesinlikle Tabloda Buraya Verdiğiniz Numaranın Olmaması Gerekmektedir.( Şahsen Ben Unique Key Yaptım )

nNPCNum : Adındanda Anlaşılabileceği Gibi, NPC Numarası Burada Genelde "5001" Yazmaktadir Sebebi ise Anvil ( Artık EMC ve Luferde Gider Şimdi Anvil Yerleştirirsiniz , Tum Tabloyu Kopyalar nNPCNum u Yeni Oluşturduğunuz Anvile Verirsiniz İşte O Kadarınıda Sormayın :p )
strName : Upgrade Edilen Itemin Adı,Bizim DB lerde Bozuk Durumda, Önemlide Değil Zaten
strNote : Notlar, Mesela strName Ring Of The Felankor yazdınız, strNota da +1 +2 v.s. Diye Yazabilirsiniz.

nOriginType : Item Tipi, Örneğin "-1" = Unique Olmayan Herhangi Bir İtem, "0" Unique Dagger, 1 = Unique Handed Sword, "20" Unique Ring vb.
Peki Abi Herşeyi Anladıkta Bu Item Tiplerini Nereden Bulucaz,
En Basiti : Item_Org_Us.tbl v.s. İtem Tablolarını Açtığınızda Item_Org_Us.tbl de Mesela "1-Byte" Yani İkinci Satırda İtem Tipleri Yazar Unutmayın Her İtemin Farklı Bir Tipi Yoktur, Sadece Her Itemın Sınıfı Vardır "20" Unique Ring, "21" Unique Belt Gibi, Olayı En Net Konu Sonunda Anlıyacaksınız Okumaya Devam.

nOriginItem : Itemin Son Numarası, Örnek Shard +9 Posionlu Item Numarası "111210049", Bunu Item Tablomuza Yazarken Sadece Sondaki "49"u Yazıyoruz veya "049" ama 49 da Yazsanız, nOriginType mizda "-1" Olur Çünkü o Unique Olmayan Herhangi Bir İtemdir, Diğer İtemlerle Çakışır Diye Düşünmeyin nOriginType Unutmayın
Farklı Bir Örnek Daha "Hell Breaker +8", İtem Numarası "139301528" Bunun Mesela Item Son Numarası "528" Item Tipi(nOriginType) ise "12" yani Unique Axe .

nReqItem1 : Upgrade Esnasında Kullanacığı Scrollın Item Numarası, Eğer Trina İle Upgrade Rate Belirtmek İstiyorsanız, Trinanın Item Numarasını "ReqItem1" e, Upgrade Scrollunuzunda İtem Numarasını "ReqItem2" ye Giriniz.
nReqItem2,3,4,5,6,7,8 v.s. de Anvilde Fazlalık Dediğiniz Karelere Atılabilecekler Mesela "nReqItem3" Yazdınız Ne Yazdınız Middle Class Scrollun Item Numarasını Yazdınız "nReqItem1" dede Trina var "nReqItem2" de Blassed Upgrade Scroll var, O Zaman Adam Anvilde BUS,Trina Üstüne Bide MUS Atar 3 Kare Doldurur v.s.

nReqNoah : Upgrade Esnasında İstinelecek Para, Unique lerde Alıyorlar Mesela O Türden

bRateType : İtemi Ratesi (Eklediğiniz İteme Uygun Bir Rate Verin nOriginType Aratın Eklediğiniz Onun Ratesi Neyse Onu Verin.)


nGenRate : Upgrade Oranı Örnek, 100 = %1, 1000 = %10, 10000 = %100


nGiveItem : Burası İtememiz Upgrade Edildiğinde İtem Numarasını Kaç Arttıracağını Belirten Yerdir. Örneğin "Ring of The Felankor'un +0" nın İtem Kodu "270" ile Bitiyor Ama +1 ise 431 ile Başlıyor Burada Yapmamız Gereken nGiveItemi "161" Verirsek "+161 = 431" Olacağından "Ring Of The Felankor +1" i Adam Eline Alır +2 +3 vb. İçinde Sadece +1 Arttırmanız Yeterli Çünkü 431 432 433 Diye Gitmek Olay Tamamiyle Bundan İbarettir.

Upgrade oranını ayarlamak

Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Yukarıdaki Kodla nOriginItem = '%1' yani Sadece +1 leri Upgrade Oranını Değiştirmiş Olduk, +7 İçin %7, +8 İçin %8

Örnek
Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Blassed Upgrade Scroll ile +8 Basmayı %80 Yaptık.

Kısaca upgrade oranı ayarlama

Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
 

Üst