Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant oynarken ajan seçimi ekranında takılıyor

Valorant oynarken ajan seçimi ekranında takılıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyunun ajan seçme ekranında takılması, görüntülenemeyen animasyonlar ve donmalar yaşanması yaygın bir problemdir. Bu durum, sistem yapılandırması, sürücü uyumsuzlukları veya oyun dosyalarındaki bozulmalar gibi çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. Sorunu gidermek için genellikle birkaç farklı yöntemin adım adım denenmesi önerilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde bozulmalar veya eksiklikler.
  • Ekran kartı sürücülerinin eski veya uyumsuz olması.
  • Oyun içi görüntü ayarlarının (FPS kısıtlaması gibi) sorun yaratması.
  • Sabit diskin (HDD) yavaşlığı veya bozuk sektörlere sahip olması.
  • Arka planda çalışan diğer uygulamaların sistem kaynaklarını tüketmesi.
Valorant oynarken ajan seçimi ekranında takılıyor çözüm adımları
  1. Valorant ayarlarında "Görüntü > Genel" sekmesine gidin. "Menüde FPS Kısıtla" seçeneğini bulun ve aktif ederek veya pasif bırakarak deneyin.
  2. Oyunun kurulu olduğu sürücüde yeterli boş alan olduğundan emin olun. Mümkünse oyunu SSD'ye taşıyın veya HDD kullanıyorsanız bir SSD'ye kurun.
  3. Ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin. GeForce Experience veya AMD Adrenalin gibi araçları kullanarak en son sürücüleri yükleyin.
  4. Valorant'ı yönetici olarak başlatın. Oyunun kısayoluna sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanın.
  5. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Riot Client'ı açın, Valorant kütüphanesinden oyunun yanındaki dişli simgesine tıklayıp "Oyun Doğrula"yı seçin.
  6. Arka planda çalışan ve oyunla çakışabilecek gereksiz programları kapatın.
  7. Oyun sırasında ekran kartı sıcaklıklarınızı kontrol edin. Aşırı ısınma durumunda soğutma çözümlerini gözden geçirin.
Eğer sisteminizde HDD (mekanik sabit disk) kullanılıyorsa, oyunun performansını önemli ölçüde artırmak için oyunun kurulu olduğu sürücüyü SSD'ye taşımak veya oyunun kurulu olduğu sürücüye düşük kapasiteli de olsa bir SSD eklemek sorunu kökten çözebilir.

Kişi Yorumladı
Geri