Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant oynarken sistem kilitleniyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Valorant oynarken sistem kilitleniyor Merhaba, güncel bilgisayarım ile güncel tüm oyunları sorunsuz oynarken Valorant açtığımda bilgisayar kendini kilitliyor (kernel lock) ve hard reset ile PC'yi kapatmaktan başka seçeneğim kalmıyor. Ben bunun Vanguard ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu yaşadıktan sonra bahane ile bilgisayarıma format attım ve ekstra herhangi bir uygulama indirmememe rağmen hatanın aynısını yaşadım. Bazen oyun açıldığı gibi bazen ise Poligon'da 2-3 dk vakit geçirdikten sonra kilitleniyor. BIOS'um güncel...

teşekkürler

C) Valorant oynarken sistem kilitleniyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Valorant'ta yaşanan sistem kilitlenmeleri genellikle yazılım çakışmaları, sürücü sorunları veya oyun dosyalarındaki bütünlük eksikliklerinden kaynaklanır. Bu tür kernel lock hataları, sistem kararlılığını doğrudan etkileyen ciddi problemlerdir. Aşağıdaki adımlar, sorunun temel nedenlerini tespit edip gidermeye yardımcı olacaktır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinde meydana gelen hatalar veya güncel olmayan sürücüler.
  • Valorant oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Windows'un tam ekran iyileştirmeleri gibi özelliklerinin oyun ile çakışması.
  • Vanguard anti-cheat yazılımının sistemle olan etkileşimi.
  • Arka planda çalışan ve sistem kaynaklarını zorlayan diğer uygulamalar.
  • Secure Boot ayarlarının durumu.

Valorant oynarken sistem kilitleniyor çözüm adımları
  1. Valorant oyununun ana çalıştırılabilir dosyasına (örneğin, `VALORANT-Win64-Shipping.exe`) sağ tıklayıp "Özellikler" seçeneğini açın. "Uyumluluk" sekmesine geçerek "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyin ve değişiklikleri uygulayın.
  2. Riot Client'ı başlatın ve Valorant kütüphanesinde bulunan "Oyun Onar" veya "Dosyaları Doğrula" seçeneğini kullanarak oyun dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol edip eksikleri tamamlayın.
  3. Display Driver Uninstaller (DDU) aracını kullanarak bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve mevcut ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırın. Ardından, ekran kartınızın üreticisinin web sitesinden en güncel sürücüyü indirip temiz bir kurulum yapın.
  4. Bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarlarına girerek "Secure Boot" seçeneğinin aktif olup olmadığını kontrol edin; eğer kapalıysa etkinleştirmeyi deneyin veya tam tersini yaparak sorunun çözülüp çözülmediğini test edin.
  5. Oyun sırasında V-Sync özelliğini oyun içi ayarlardan etkinleştirmeyi veya devre dışı bırakmayı deneyin. Ayrıca FPS sınırlandırması (FPS Cap) ayarlarını değiştirmek de faydalı olabilir.
  6. Sisteminizde Valorant veya Vanguard ile çakışabilecek arka plan uygulamalarını kapatın. Görev Yöneticisi'nden gereksiz işlem veya servisleri sonlandırarak sistem kaynaklarını oyun için daha müsait hale getirin.
  7. Eğer Valorant'ın kurulu olduğu sürücüde (genellikle C:\ riot Games\ klasörünün bulunduğu yer) yeterli boş alan yoksa, bu durum performans sorunlarına yol açabilir. Sürücüde yeterli alan olduğundan emin olun.

Kişi Yorumladı
Geri