Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant TPM 2.0 hatası nasıl çözülür?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Valorant TPM 2.0 hatası nasıl çözülür? Valorant'ı aynı gün 2. açışımda TPM 2.0 enabled hatası verdi BIOS'tan kontrol ettim açık gözüküyor ama tpm.msc yazıp arattığımda uyumlu TPM bulunamadı gibi bir şey yazıyor. BIOS'a baktığımda TPM founded yazıyor, bunun sebebi nedir? AMD işlemci kullanıyorum BIOS güncellemesi veya işlemci sürücü güncellemesi mi lazım yoksa başka bir şey mi? Windows 10 kullanıyorum.

Valorant TPM 2.0 hatası nasıl çözülür? Oyunun ikinci açılışında bu hatayı alman, BIOS'ta açık gözüken TPM'in Windows tarafından algılanmadığını gösteriyor. AMD sistemlerde bu durum genellikle BIOS'unuzdaki fTPM (firmware TPM) ayarının tam olarak oturmaması veya güncel olmamasından kaynaklanır; ilk adım olarak BIOS'u en son sürüme güncellemek önemlidir. Güncelleme sonrası BIOS'a girip TPM veya fTPM ayarını tekrar kontrol edip, gerekirse devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirerek kaydetmeyi dene. Eğer sorun devam ederse, Windows Güvenliği'ndeki Cihaz Güvenliği bölümünden TPM durumunu kontrol etmen ve gerekirse sistem dosyası denetleyicisi (SFC /scannow) çalıştırman faydalı olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri