Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant yan monitöre açılıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Valorant yan monitöre açılıyor Merhaba. Laptopuma bir monitör bağladım yan tarafta duruyor. Ancak Valorant'ı açtığımda oyun sürekli yan monitöre gidiyor, ana monitöre geri getiremiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Valorant yan monitöre açılıyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunun ikincil monitörde açılıp ana monitöre getirilememesi yaygın bir görüntü yapılandırma sorunudur. Bu durum oyun ayarlarından, Windows görüntü modlarından veya sürücü çakışmalarından kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımlar sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Grafik sürücüsü çakışmaları veya güncel olmayan sürücüler.
  • Yanlış Windows görüntü ayarları (örn. yalnızca tek monitör istenirken ekranları genişletme).
  • Oyun içi görüntü ayarlarının ana monitör için doğru yapılandırılmaması.
  • Görüntü çıkışıyla çakışabilecek yazılımlar.

Valorant yan monitöre açılıyor çözüm adımları
  1. Oyun içindeki görüntü ayarlarını kontrol edin. Valorant'ı başlatın, Ayarlar > Görüntü (Video) sekmesine gidin ve "Ekran Modu" seçeneğinde birincil monitörünüzün seçili olduğundan emin olun. Gerekirse "Pencere Modu"na alıp monitör seçimi yapıp tekrar tam ekrana dönebilirsiniz.
  2. Windows Görüntü Ayarlarını Yapılandırın. `Windows Tuşu + P` tuşlarına basarak çıkan menüden "Sadece bilgisayar ekranı" veya "Yalnızca PC ekranı" seçeneğini tercih edin. Bu, oyunun yalnızca ana monitörde açılmasını sağlar.
  3. Ekran Kartı Denetim Masasını Ayarlayın. NVIDIA Denetim Masası veya AMD Radeon Yazılımı gibi ekran kartı kontrol panelini açın. Birincil monitörünüzün ana ekran olarak ayarlandığını doğrulayın. Ölçeklendirme ayarlarını "Tam Panel" olarak ayarlamayı deneyin.
  4. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin. Mevcut sürücüleri DDU (Display Driver Uninstaller) ile güvenli modda kaldırıp ekran kartınızın üreticisinin web sitesinden en güncel sürücüleri indirip kurun.
  5. Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulayın. Riot İstemcisi üzerinden Valorant'ın oyun dosyalarını doğrulayın. Bu, bozuk dosyaların neden olduğu görüntü sorunlarını giderebilir.
  6. Çözünürlük Ayarını Kontrol Edin. Oyun içindeki çözünürlük ayarının monitörünüzün doğal çözünürlüğüyle aynı olduğundan emin olun. Farklı bir çözünürlük seçimi bazen monitör algılama sorunlarına yol açabilir.

Kişi Yorumladı
Geri