Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant'a girince bilgisayar yeniden başlıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Valorant'a girince bilgisayar yeniden başlıyor Valorant'a girdiğimde bilgisayar kendi kendine mavi ekran bile vermeden yeniden başlıyor. İki hafta öncesine kadar bu sorun yoktu sanırım güncellemelerden sonra başladı. Ve sadece Valorant'ta oluyor diğer oyunları denedim sorunsuz oynatıyor. İşlemci ve ekran kartımda ısınma yok Max 65 70 oyun esnasında.

Valorant'a girince bilgisayar yeniden başlıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu sorun, oyun dosyalarındaki bozulmalar, güncel olmayan sürücüler veya sistemdeki çakışmalar nedeniyle ortaya çıkabilir. Olası nedenleri elemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyası bütünlüğünün bozulması
  • Güncel olmayan ekran kartı veya diğer donanım sürücüleri
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan yazılımlar
  • Windows işletim sistemindeki kararsızlıklar veya güncellemeler
  • Valorant'ın kendi güncelleme sorunları veya betaları
  • Aşırı ısınma dışında donanımsal nadir problemler

Valorant'a girince bilgisayar yeniden başlıyor çözüm adımları
  1. Valorant istemcisini açıp oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Eksik veya bozuk dosyalar varsa onarın.
  2. Ekran kartı sürücülerinizi NVIDIA, AMD veya Intel'in resmi web sitesinden indirip temiz kurulum ile güncelleyin.
  3. Oyun başlamadan önce arka planda çalışan gereksiz uygulamaları, antivirüs programlarını ve oyun içi kaplamaları (overlay) kapatın.
  4. Windows'un güncellemeler bölümünden kontrol ederek işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.
  5. Valorant'ı kaldırıp sisteminizi yeniden başlattıktan sonra temiz bir kurulum yapmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri