Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant'a girmeye çalışılırken "IOMMU enabled" hatası veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Valorant'a girmeye çalışılırken "IOMMU enabled" hatası veriyor İlk olarak dün öğlen internet kafeye gittim. Bazen başka internet kafelere de gidiyorum. Onunla alakalı mıdır bilmiyorum ama sık oynadığım bir oyun. Dün akşam evde gireceğim zaman IOMMU enabled hatası aldım. İşin garip tarafı iommum açık gözüküyor ve başka hesaptan oyuna giriş yapabiliyorum. Sadece ana hesabımdan giremiyorum. Bilen biri varsa yardım edebilir mi? Gemini ile yapmayı denedim BIOS'da IOMMU ayarını bulamadı ve ayar gizli dedi. İşlemci: AMD, anakart: ASUS laptop kullanıyorum.

It Takes Two Friend Pass indiriyor
Genelde bu tür durumlarda Game Pass üyeliğinin aktif olduğundan ve oyunu doğrudan Xbox uygulamasından başlattığından emin olmak gerekiyor. Bazen uygulama veya bilgisayarın yeniden başlatılması, lisansın doğru algılanmasını sağlayabilir. Friend Pass tarafında ise, oyunu başlatan kişinin tam sürüme sahip olması şart.

RTX 4060 sistemde Call of Duty Modern Warfare 2 kasmalar yaşanıyor
Bu tür takılmalar genelde ekran kartı sürücüsünün temiz kurulumu ve oyun dosyalarının bütünlüğünün doğrulanmasıyla çözülür. Öncelikle DDU ile eski sürücüyü kaldırıp en güncelini kurmayı dene, ardından Steam üzerinden oyun dosyalarını doğrulamak iyi bir başlangıç olacaktır.

Valorant'a girmeye çalışılırken "IOMMU enabled" hatası veriyor
Valorant'ın anti-cheat sistemi genellikle IOMMU aktifken sorun çıkarır, bu yüzden BIOS'tan bu ayarı kapatmak en yaygın çözümdür. Laptoplarda bu ayar bazen gizli veya farklı isimde olabiliyor, anakart modeline göre BIOS ayarlarını kontrol etmen faydalı olur.

Kişi Yorumladı
Geri