Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Van 9003 Secure Boot acılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Van 9003 Secure Boot acılmıyor Şimdi Reisler csm kapa diyor secure boot acmaya çalışınca csm kapatıyıp save diyorum pc acılırken bios tuşlara basarsam pc gelmiyor ve gec acılıyor
Anakartım : Asrock b450 hdv
ekran kartım rx 580

Van 9003 Secure Boot acılmıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Secure Boot, bilgisayarınızın yalnızca güvenilir yazılımların yüklenmesini sağlayarak sistem bütünlüğünü koruyan bir BIOS özelliğidir. Bu ayarın devreye alınması bazen anakartınızın firmware'indeki belirli anahtarların doğru ayarlanmasını gerektirir. Yanlış yapılandırma veya çakışan eski ayarlar bu tür hatalara yol açabilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Secure Boot anahtar yönetimi hataları veya eksikliği.
  • CSM (Compatibility Support Module) ile Secure Boot çakışması.
  • Yanlış BIOS önyükleme modu ayarları (örneğin, Legacy yerine UEFI gerekliliği).
  • Eski veya uyumsuz ekran kartı VBIOS sürümleri.
  • TPM 2.0 ayarlarında yaşanan uyumsuzluklar.
Van 9003 Secure Boot acılmıyor çözüm adımları
  1. Bilgisayarı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girmek için F2 tuşuna sürekli basın.
  2. BIOS içinde Boot sekmesine gidin.
  3. Eğer varsa, Key Management menüsüne girin ve Restore Factory Keys seçeneğini uygulayın. Bu işlem, Secure Boot için gerekli anahtarları sıfırlar.
  4. CSM (Compatibility Support Module) ayarının kapalı olduğundan emin olun.
  5. Secure Boot ayarını bulun ve etkinleştirin.
  6. Eğer Secure Boot ayarı altında "Other OS" gibi bir seçenek varsa, bunu Windows UEFI mode olarak ayarlayın.
  7. Tüm ayarları kaydedin (F10 tuşu kullanılır) ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, anakartınız için en güncel BIOS sürümünü yüklemeyi düşünebilirsiniz; bu işlem riskli olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Kişi Yorumladı
Geri