Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

VGC hizmeti durduruldu ve başlatılamıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
VGC hizmeti durduruldu ve başlatılamıyor Vanguard'ı defalarca silip yükledim, Valorant'ı ve istemciyi farklı diske bile kurdum ama hala vgc hizmeti durduruldu ve başlatamıyorum da. Böylece oyuna girmeye çalıştığımda Van -79 hatası veriyor.

VGC hizmeti durduruldu ve başlatılamıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.

VGC (Vanguard) hizmetinin durması ve başlatılamaması, Valorant'ı etkileyen yaygın bir sorundur ve genellikle Van -79 hatası ile kendini gösterir. Bu durum, sisteminizdeki diğer yazılımlarla çakışmalardan, bozuk kurulum dosyalarından veya ağ yapılandırma problemlerinden kaynaklanabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Üçüncü parti antivirüs programlarının VGC'yi tehdit olarak algılayıp engellemesi.
  • Ağ ayarlarında meydana gelen bozulmalar veya çakışmalar.
  • Vanguard veya Valorant kurulum dosyalarının bütünlüğünün bozulması.
  • Windows servislerinin veya güvenlik duvarının VGC'nin çalışmasını engellemesi.
  • Arka planda çalışan ve VGC ile çakışabilecek diğer uygulamalar.

VGC hizmeti durduruldu ve başlatılamıyor çözüm adımları
  1. Bilgisayarınızda yüklü olan antivirüs programlarını (örneğin Avast, AVG, vb.) geçici olarak devre dışı bırakın veya tamamen kaldırın.
  2. Windows'ta ağ ayarlarını sıfırlayın. Bunu yapmak için Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp sırasıyla `netsh winsock reset` ve `netsh int ip reset` komutlarını girin, ardından bilgisayarı yeniden başlatın.
  3. Riot Games'in resmi web sitesinden Vanguard kaldırıcı aracı ile VGC'yi tamamen kaldırın. Ardından Valorant'ı da kaldırıp en güncel sürümünü yeniden kurun.
  4. Windows Güvenlik Duvarı ayarlarını kontrol ederek VGC ile ilgili izinlerin verildiğinden emin olun veya gerekirse geçici olarak devre dışı bırakın.
⚠️ ✉️ Message failed

Kişi Yorumladı
Geri