Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Warzone Secure Boot zorunluluğu

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Warzone Secure Boot zorunluluğu Uzun zaman sonra Warzone oyununa girdim. Ancak giriş yapmama izin vermeyerek güvenlik sisteminden bahsetti ve detaylı bilgi için sayfaya yönlendirdi. Wizzard indirdim ve tarattım, ancak aradığını bulamadı. Zannedersem bu kontrol uygulamasıydı. Tam olarak ne yapmam lazım? Alt tarafı bir oyuna girmek için BIOS'u kurcalamak mı gerekiyor? İyice şaşırmışlar. Türkçe kaynaklarda hep farklı şeyleri söylemişler, bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.

Warzone Secure Boot zorunluluğu sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu tür güvenlik gereksinimleri, oyunların çevrimiçi ortamda hile önleme ve sistem bütünlüğünü koruma çabalarının bir parçasıdır. Genellikle bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarlarında yapılması gereken güncellemelerle çözülür.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • BIOS/UEFI ayarlarında Secure Boot'un kapalı olması.
  • TPM 2.0 (Güvenilir Platform Modülü) özelliğinin devre dışı bırakılmış olması.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde bir sorun olması veya eksik/bozuk dosyalar.
  • Windows'un güncel olmayan bir sürümünün kullanılması.
  • Ekran kartı veya diğer donanım sürücülerinin güncel olmaması.

Warzone Secure Boot zorunluluğu çözüm adımları
  1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına erişmek için başlangıçta belirtilen tuşa (genellikle DEL, F2, F10 veya F12) basın.
  2. BIOS/UEFI menüsünde "Security" veya "Güvenlik" bölümünü bulun ve "Secure Boot" seçeneğini etkinleştirin (Enable).
  3. Aynı menüde "TPM", "PTT" (Intel için) veya "fTPM" (AMD için) ile ilgili ayarı bulun ve etkinleştirin (Enable). Bu ayar bazen "Advanced" veya "Peripherals" altında olabilir.
  4. Eğer "Launch CSM" veya "CSM Support" gibi bir seçenek varsa ve etkinse (Enabled), bunu devre dışı bırakın (Disabled). Bu, UEFI modunda Secure Boot için gereklidir.
  5. Yaptığınız değişiklikleri kaydedip BIOS/UEFI'den çıkın (Genellikle F10 tuşu). Bilgisayarınız yeniden başlayacaktır.
  6. Windows'a giriş yaptıktan sonra oyun istemcisini (örneğin Battle.net, Steam) ve oyunu güncellediğinizden emin olun. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin.
  7. Tüm sürücülerinizi, özellikle ekran kartı sürücünüzü en son sürüme güncelleyin.
  8. Oyunu tekrar başlatmayı deneyin.
Bu işlem, sistem firmware ayarlarını değiştirmeyi içerir; bu nedenle dikkatli ilerleyin ve anakart üreticinizin doğru adımlarını takip ettiğinizden emin olun.

Kişi Yorumladı
Geri