Telefondan iletişimi kolaylaştırmak için android mobil uygulama ürettik Burayı tıklayarak hemen indirebilirsiniz.
HaberOyun

Oyuncular birleşmeyi durdurmak için Microsoft’a dava açtı

Microsoft, Call of Duty yapımcısı Activision Blizzard ile birleşmesini engellemek için 10 oyuncu tarafından yasal işlemle karşı karşıya.

Bir ABD federal mahkemesinde açılan dava , Xbox konsolu üreticisinin rakibini satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık (56 milyar £) anlaşmanın “video oyun endüstrisinde bir tekel yaratacağını” söylüyor.

Şikayet, ABD düzenleyicilerinin anlaşmayı engellemek için bir idari yargıçla dava açmasından iki hafta sonra geldi .

Birleşme, video oyun pazarında şimdiye kadarki en büyük teknoloji anlaşması olacak.

Şikayete göre, önerilen satın alma, Microsoft’a “rakiplerini geride bırakma, üretimi sınırlama, tüketici seçimini azaltma, fiyatları artırma ve rekabeti daha da engelleme yeteneği ile video oyun endüstrisinde çok büyük bir pazar gücü” verecek.

Ancak Microsoft, önerilen satın almayı savunuyor. Bir sözcüye göre, “Bu anlaşma rekabeti genişletecek ve oyuncular ve oyun geliştiricileri için daha fazla fırsat yaratacak, çünkü biz daha fazla oyunu daha fazla insana ulaştırmaya çalışıyoruz.”

Yaklaşık iki hafta önce, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) şikayetlerinde benzer endişeleri dile getirdi. ABD iş gözlemcisi, Activision’ın birden fazla cihaz için yüksek kaliteli oyunlar yapan az sayıdaki en iyi video oyun geliştiricilerinden biri olduğunu söyledi.

Ajans, önerilen satın almanın Microsoft’a fiyatları manipüle ederek, rakiplerinin video oyun konsollarında oyunları daha kötü hale getirerek veya “rakiplerden içeriği tamamen saklayarak tüketicilere zarar vererek” “rekabete zarar vermenin hem yolunu hem de gerekçesini” vereceğini söyledi. bir basın açıklaması

FTC davasını açtıktan sonra, Microsoft başkanı Brad Smith şirketin “davamıza tam güven duyduğunu ve davamızı mahkemede sunma fırsatını memnuniyetle karşıladığını” söyledi.

Microsoft ayrıca, satın alma gerçekleşirse Call of Duty’yi Nintendo’da 10 yıl süreyle kullanıma sunacağını duyurdu ve PlayStation konsolunu yapan rakibi Sony’ye benzer bir teklifte bulundu.

Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, şirketin web sitesinde paylaşılan bir mektupta, “Bu kulağa endişe verici geliyor, bu yüzden bu anlaşmanın sona ereceğine olan güvenimi pekiştirmek istiyorum.” “Bu anlaşmanın rekabete aykırı olduğu iddiası gerçeklerle örtüşmüyor ve biz bu mücadeleyi kazanacağımıza inanıyoruz.”

Bu, ABD Başkanı Joe Biden’ın tekellere karşı daha sert bir tavır alma taahhüdünden çıkan en yüksek profilli hukuk mücadelelerinden biri haline geldi.

Ocak ayında açıklanan devralma, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’ta da yasal işlemle karşı karşıya.

Yazıyoruz işte bişeyler... ELFDaily bizim için kolay bilginin kaynağı olacak

Tepkiniz ne?

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir