Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1660 Super ve i5-10400F FiveM'de çöküyor Geçenlerde FiveM oynamaya tekrar başladım. Önceden böyle bir sorun yoktu ama artık girdiğimde oyunum sürekli bu şekilde. Bu sıkıntı ekran kartında mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklı?
1660 Super ve i5-10400F FiveM'de çöküyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunun sürekli çökmesi kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Bu tür sorunlar genellikle donanım, yazılım veya oyun dosyalarındaki problemlerden kaynaklanır. Çözüm için adım adım ilerlemek en etkili yoldur. Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Güncel olmayan veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
FiveM veya GTA V oyun dosyalarında bozulmalar.
Arka planda çalışan çakışan veya kaynak tüketen uygulamalar.
Yetersiz soğutma nedeniyle oluşan sistem aşırı ısınması.
Oyun modları veya harici eklentilerle yaşanan uyumsuzluklar.
1660 Super ve i5-10400F FiveM'de çöküyor çözüm adımları
Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. NVIDIA GeForce Experience uygulamasını kullanarak en son sürücüleri kurun.
FiveM istemcisini onarın veya yeniden yükleyin. Uygulama ayarlarından "onarım" seçeneğini kullanın veya tamamen kaldırıp tekrar kurun.
Oyun sırasında gereksiz tüm arka plan uygulamalarını kapatın. Görev Yöneticisi'nden kontrol ederek kaynak tüketen işlemleri sonlandırın.
Bilgisayarınızın ve ekran kartınızın oyun sırasında aşırı ısınmadığından emin olun. Sıcaklık izleme yazılımları (örn. HWMonitor) kullanın.
GTA V oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Oyunun kurulu olduğu platform (Steam, Epic Games vb.) üzerinden dosya bütünlüğü kontrolünü yapın.
FiveM'e kurduğunuz tüm modları veya özel eklentileri geçici olarak devre dışı bırakın veya kaldırın.