Telefondan iletişimi kolaylaştırmak için android mobil uygulama ürettik Burayı tıklayarak hemen indirebilirsiniz.
Haber

Tesla, 2022′de geçen yıla göre %40 artışla 1,31 milyon teslimat bildirdi

Tesla , 2022 için dördüncü çeyrek araç üretim ve teslimat raporunu yayınladı. İşte teslanın teslim ettiği anahtar sayısı.

Toplam teslimat 2022 4. Çeyrek: 405.278
Toplam üretim 2022 4. Çeyrek: 439.701
Toplam yıllık teslimat 2022: 1,31 milyon
Toplam yıllık üretim 2022: 1,37 milyon

Teslimatlar, Tesla tarafından açıklanan satışların en yakın tahminidir. Bu rakamlar, Elon Musk liderliğindeki otomobil üreticisi için yeni bir rekoru ve  yıldan yıla teslimatlarda %40′lık bir büyümeyi temsil ediyordu.

Ancak dördüncü çeyrek rakamları analistlerin beklentilerinin altında kaldı.

FactSet tarafından derlenen analist tahminlerinin fikir birliğine göre, 31 Aralık 2022 itibarıyla Wall Street, Tesla’nın yılın son çeyreği için 427.000 civarında teslimat bildirmesini bekliyordu. Aralık ayında güncellenen ve FactSet konsensüsüne dahil edilen tahminler 409.000 ile 433.000 arasında değişiyordu.

Bu daha yeni tahminler, Tesla yatırımcı ilişkileri Başkan Yardımcısı Martin Viecha tarafından dağıtılan şirket tarafından derlenmiş bir fikir birliği ile uyumluydu. Elektrikli araç endüstrisi araştırmacısı @TroyTeslike tarafından yayınlanan bu fikir birliği, 24 satış tarafı analistinin Tesla teslimatlarının çeyrek için ortalama yaklaşık 417.957 (ve tüm yıl için yaklaşık 1.33 milyon teslimat) beklediğini söyledi.

Tesla, bu yıl Austin, Texas ve Brandenburg, Almanya’da olmak üzere iki yeni fabrikada üretime başladı ve Fremont, California ve Şanghay’da üretimi artırdı, ancak bölgelere göre üretim ve teslimat rakamlarını açıklamıyor.

2022′nin dördüncü çeyreğinde Tesla, giriş seviyesi Model 3 sedan ve Model Y crossover teslimatlarının 388.131 adet olduğunu, daha üst seviye Model S sedan ve Model X SUV teslimatlarının ise 17.147 adet olduğunu söyledi.

Üçüncü çeyrek hissedar sunumunda Tesla şunları yazdı: ”Çok yıllı bir ufukta, araç teslimatlarında yıllık ortalama %50 büyüme elde etmeyi bekliyoruz. Büyüme oranı, ekipman kapasitemize, fabrika çalışma süremize, operasyonel verimliliğe ve tedarik zincirinin kapasitesine ve istikrarına bağlı olacaktır.”

31 Aralık 2022′de sona eren dönem, şirketin Şangay fabrikasında üretimi geçici olarak askıya almasına ve azaltmasına neden olan Çin’deki Covid salgınları da dahil olmak üzere Tesla için zorluklarla işaretlendi.

Dördüncü çeyrekte Tesla ayrıca , marjları üzerinde baskı oluşturabilecek olsa da talebi artırmak için ABD, Çin ve başka yerlerde yüksek fiyat indirimleri ve diğer promosyonlar teklif etti.

Elon Musk, yakın zamanda Tesla personeline gönderdiği bir e-postada çalışanlardan 2022 yılı sona ermeden önce müşterilere mümkün olduğunca çok araba teslim etmek için “gönüllü olmalarını” istedi. “borsa çılgınlığı” olarak nitelendirdiği şey.

Tesla’nın Hisselerison altı ayda %45′ten fazla düştü.

Aralık ayında, birkaç analist , rakiplerin artan sayıda hibrit ve tamamen elektrikli ürünlerine kıyasla nispeten pahalı olan Tesla elektrikli araçlarına olan talebin azalmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi .

Hem perakende hissedarları hem de analistler, Tesla’nın 2022′de düşen hisse fiyatının bir kısmını sözde “Twitter çıkıntısına” bağladı.

Musk, sosyal medya işletmesi Twitter’ın kaldıraçlı bir şekilde satın alınmasını finanse etmek için geçen yıl milyarlarca dolar değerindeki Tesla varlıklarını sattı. Bu anlaşma Ekim sonunda kapandı. Musk kendisini Twitter’ın CEO’su olarak atadı ve şirkette ve sosyal medya platformunda kapsamlı değişiklikler yaparak tartışmalara yol açtı.

Tesla’nın hisseleri, rekor dördüncü çeyrek ve tam yıl teslimat beklentisiyle Aralık 2022′nin son günlerinde yeniden yükselmeye başladı.

Yazıyoruz işte bişeyler... ELFDaily bizim için kolay bilginin kaynağı olacak

Tepkiniz ne?

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir